Hogyan használd az evezőgépet és mire jó?

Hogyan használd az evezőgépet és mire jó?

Biztosan hallottál már az evezőgépről, de nem tudod pontosan hogyan használd és miért is olyan jó? Most bemutatjuk Neked...

Evezőgép

 

Múlt héten került fel evezőgépünk a webáruházba és sok levelet, kommentet kaptunk tőletek, amiben segítségünket kéritek a gép használatával és előnyeivel kapcsolatban. Ezért úgy dönöttünk, egy blogposztban összefoglaljuk a legfontosabb dolgokat, így később is visszakereshető lesz. Évek óta az egyik legkeresettebb termékünk a kar- és hasizom erősítő gépünk, amiből arra következtetünk, hogy egyre elterjedtebb az otthoni edzésforma, a vásárlók egyre jobban kiismerik magukat az otthoni edzéstervek káoszában. Rohanó világunkban pedig nem mindig érünk oda az edzőterembe a kiválasztott óra kezdetére, ottragadunk egy dugóban, otthon felejtjük a fitness nadrágunkat, telefonálnak, hogy menni kell a gyerekért, mert beteg... az edzések elmaradnak, a stressz pedig csak fokozódik. Ezért kerül egyre jobban előtérbe az otthoni edzés. Hazaérve a munkából adódik 45 perc, mielőtt hazaérnek a gyerekek? Koránkelő típus vagy és a család még javában alszik? Heti két este apa viszi őket különórára? Bárhogy is, de ha néha sikerül elcsípni egy kis időt az otthoni teendőktől és a szoba sarkában rendelkezésre áll egy szuper kis gép, könnyebben rápattanunk, minthogy elkezdenénk felöltözni, elkészülni, összepakolni és utazni az edzőteremig. 

Evezőgép állíthatósága

Így jött képbe az evezőgép a kínálati listánk bővítésekor. Igaz, kevésbé ismert fitnessgép, mint a vibrációs tréner, a hasizom erősítő gép, vagy a szobakerékpár, amik mindegyike megtalálható a www.alinda.hu webáruházban. Pedig érdemes tudni, hogy az evezőgépen történő edzés a test minden izomcsoportját megmozgatja, így a gép használata akár önmagában is elegendő edzést jelent. Fokozza a szív és a keringési rendszer teljesítőképességét, javítja az állóképességet, segít a zsírégetésben. Ami miatt az evezőgépek kevésbé közkedveltek, az sajnos a helytelen használat, aminek következtében gerincfájdalom alakulhat ki. Ezért is nagyon fontos, hogy elsajátítsuk a megfelelő technikát. De mire is érdemes figyelni evezés közben? A hát alsó részét egyenesen kell tartani, ami eleinte nagyon nehéz feladat. De ha ez megvan, hozzá fogunk szokni és nem lesz gond, hátunk egyre erősebb, izmosabb lesz, később már a helytelen tartás okozna gondot. Az evezőgépen való munka – például a kocogással vagy a futópados edzéssel ellentétben – nem terheli meg túlságosan a térd vagy a boka ízületeit, így azok károsodása nélkül erősíthetjük a láb izmait. 

Evezőgép részei

Az evezős mozgás összetett, ezért használata nehezebb a többi kardiogépnél. Ezért is van az, hogy ez az egyetlen gép, amely hatásosan edzi a felsőtest izmait is. Mit kell tudni magáról a gépről? Állítható ellenállás, párnázott és csúszásgátlós felületek, beépített érzékelők és számláló. Az ellenállás 8 fokozatban állítható, a beépített érzékelőknek köszönhetően a kijelzőn nyomon követhetsz olyan adatokat, mint például az eltelt idő, elégetett kalória becsült értéke, vagy a húzások száma. A számlálón található gombok segítségével lehetőséged van különböző funkciók beállítására, illetve a számláló alaphelyzetbe állítására is. A mellékelt leírás pontos útmutatást ad az evezőgép összeszerelésére, a különböző gyakorlatok elvégzésére és a szükséges bemelegítés elvégzésére vonatkozóan is. A sín felhajtható, ezáltal kisebb helyet foglal, így tárolása is egyszerűbb.

 

Evezőgép használat közben

 

Teherbírása: 100 kg
A csomag súlya: 21,89 kg
A csomag mérete: 108x48x28 cm

Ha tetszik a termék és szívesen kipróbálnád, nyomj a 'Kosárba' gombra, töltsd ki az adataidat és mi 3 munkanapon belül házhoz szállítjuk neked! 

 

 

Előző Ha te is bohém teraszról álmodsz, ezeket szerezd be hozzá!
Következő Vendégek karácsonykor? - Ezeket a termékeket szerezd be hozzá!